23 Ekim 2013 Çarşamba

HER ÇOCUK FARKLIDIR

'HER ÇOCUK FARKLIDIR' Bu sözü neredeyse tanıdığım ve tanıştığım bütün anneler söylüyor ama nedense içten içe çocuğunu başka çocuklarla kıyaslamaktan da geri kalmıyor.
Nasıl ki biz yetişkinlerin her boyu ,  kilosu , beyni ,algılama süresi farklıysa çocuklarda da böyle bunu anlamak çok mu zor?
Benim kızım 8 aylıkken ilk dişini çıkardı.İlk diş genellikle alt ön diş olur ama bizimki üst ön ikinci dişini çıkarmayı münasip görmüş.Aynı ayda ön dişini çıkaran çocuğa bakıp üzüleyim mi? yada henüz diş çıkarmamış çocuğa bakıp sevineyim mi?
Boy kilo konusu o kadar konuşuluyor ki artık gerçekten gına geldi.çocuğunuzun gelişimini tabiki doktor gözetiminde takip edeceksiniz büyümesinde bir aksaklık olması halinde fark etmek için ama bu demek değil ki çocuğunuz bütün yaşıtlarıyla aynı boyda ve kiloda olacak. Önce bir kendinize bakın.Bu çocuğun genetiği kimden geçmiş onu düşünün.Anne 155 baba 160 boya sahipse çocuğun çokta uzun olması beklenmez.
Diynes hep uzundu ama hep zayıftı ayına göre.Şimdi kısa çocuğa bakıp sevineyim şişman çocuğa bakıp üzüleyim bu durumda...
Anneler bence çocuklarını değil bir yerde kendilerini kıyaslıyorlar çocuklarını perde olarak kullanarak. Çocuk uzunsa , kiloluysa , çabuk yürümüşse ,  çabuk konuşmuşsa bu anne çocuğuna iyi bakmış demek. BRAVO ANNEYE! Seneye EN İYİ ANNE OSCAR ÖDÜLÜ'nü hakketti!
Güzel annelerim HER ÇOCUK GERÇEKTEN FARKLIDIR! Lütfen artık anlayın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder