10 Kasım 2013 Pazar

KAKAOLU TOPKEK


Dün akşam Kek kalıbı almam şerefine bir de kek partisi verelim dedik. Kek yapılmışken tarif paylaşmamak olur mu? olmaz  ;)

En önce dikkat etmemiz gereken şey sıcı malzemeleri ve katı malzemeleri ayrı ayrı kaplarda karıştırıp en son birbirine ilave edip karıştırmak. O yüzden malzeme listemizde katılar ve sıvılar şeklinde olacak.

SIVILAR:

  • 200ml süt (yaklaşık bir su bardağı)
  • 2 yumurta
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
KATILAR:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı karbonat (karbonat yoksa 1 yerine iki paket kabartma tozu)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı kakao


Kek kalıbımıza yağlı kağıtlarımızı koyarak başlıyoruz işe.


Katıları bir yerde karıştırıyoruz.


Sıvıları başka bir yerde karıştırıyoruz. (Diynes'in yardımları olmasa asla beceremezdim:) )



En sonunda katılarla sıvıları karıştırıyoruz. yalnız buradaki püf nokta mikserle çırpılmaması.
Kaşıkla çok fazla çırpmadan sadece hafifçe karıştırarak homojen bir kıvam elde ediyoruz.


Kalıplara döküyoruz.


En son arzu ederseniz fındık ceviz vs eklenebiliyor. Ben ceviz ekledim. Zaten pişerken içine gömülüyor.


Daha fırındayken insanın iştahını kabartıyor:)
Pişme süresi 15 dakika ve kesinlikle kapağı açmamak gerekiyor.


Fırından çıkmış taze kek kokusu gibisi yok!
Afiyet olsun :)
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder